100 Yıllık Mezarlar Köprü Altında Kaldı

100 Yıllık Mezarlar Köprü Altında Kaldı

100 Yıllık Mezarlar Köprü Altında Kaldı

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesi'nde yapımı devam eden yonca kavşak çalışmaları sonucu bazı mezarlar taşınırken, bazı mezarlar ise viyadüğün altında kaldı. Yonca kavşak çalışması ile Yıldızlı mahallesinde birçok ev ve işyeri kamulaştırılarak yıkılırken, 100 yıllık geçmişi bulunan mahalle mezarlığının bir kısmı nakledildi, bir kısmı ise inşa edilen köprülerin altında kaldı.

Dedelerine ait mezarları köprü altında kalan Ali Kemal Memiş, yol için evleri kamulaştırılarak yıkıldığını ve mezarlarının da üzerinden yol geçtiğini belirterek "yol yapılıyorsa sesimiz çıkmaz" dedi. Ali Kemal Memiş "Mahallemizde yapılan yonca kavşak çalışması nedeniyle mezarlarımızın kaldırılacağı belirtildi. Mahalle halkı itiraz edince projede değişiklik yapıldı ve mezarları nakledilmesinden vazgeçildi ve köprü ile üstten geçilmesi sağlandı. Sadece köprü ayaklarında bulunan 50'ye yakın mezarı biraz yukarı taşıdık. Şimdi mezarların üzerinden köprü geçti. Yol en önemli ihtiyaç biz de buna etmeyiz" dedi.

Yıldızlı Mahalle Muhtarı Ufuk Can ise, mezarlığın 100 yıllık bir geçmişi olduğunu köprü yapılarak altta kalan bir çok mezarın kurtarılmış olduğunu ifade etti. Muhtar Can "Burada Yonca kavşak çalışması ve Akyazı Tünelleri'ne bağlantı yoları yapılıyor. Yapılan çalışma ile tarihi bir kasaba nerdeyse yok oldu. 100 yıldan daha fazla geçmişe sahip mezarlığımızın bir kısmının üzerinden köprü geçti. En azından mezarlığımızı eski haliyle korumuş olduk" dedi.

yildizli-mezar.jpg

yildizli-mezar-akcaabat.jpg

yildizli-mezar-akcaabat-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler