100. Yıla Muhteşem Kutlama

100. Yıla Muhteşem Kutlama

100. Yıla Muhteşem Kutlama

Trabzon'un Akçaabat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü  çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Etkinlikler dolayısıyla  Kastamonu'dan yola çıkan 10 milli bisikletçi  tören alanında büyük coşkuyla karşılandı.

Akçaabat Atatürk Parkı'ndaki  Atatürk anıtına çelek sunulması ve saygı duruşu ardından okunan istiklal marşı ile başlayan törenlere, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar,  Akçaabat Belediye Başkan Vekili Osman Nuri Ekim, İlçe Jandarma Komutanı Bib. Mustafa Selçuk, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, MHP İlçe Başkanı Adem Çelik, Saadaet İlçe Başkanı İsmail Şener, İlçe emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda  vatandaş katıldı.

Tören alanına giren milli bisikletçiler konfeti ve  vatandaşlar tarafından büyük alkış ile karşılandı. Bisiklet etabı koordinatörü olan Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Osman Kalyoncu, Kastamonu'dan başlayan yolculuklarının 5 gün sürdüğünü ifade etti. Kalyoncu " Akçaabat'ın  düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı anısına  Kastamonu'dan 10 milli bisikletçi ile Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun güzergahını kullanarak Akçaabat'ta ulaştık" dedi.

635 kilometrelik yol kat ettiklerini ifade eden Kalyoncu, "Kastamonu'nun Akçaabat ile olan ilişkisini  bir araya getirmek ve bu duyguları tekrar yaşamak adına bu etkinliği yaptık. Bu güzergahta Akçaabat'ın kültürünü  oralarda tanıtmaya çalıştık" diye konuştu.

 

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akçaabat Belediye Başkan vekili Osman Nuri Ekim yaptı. Ekim konuşmasında "1916 yılı Ocak ayında Trabzon önlerine gelen düşman donanmasının uzun menzilli toplarıyla ağır bombardıman altına alınan Türk savunma hatlarındaki muvazzaf ve gönüllüler, kahramanca vatan savunması yapmışlardır. Bölgemizin işgalini iki yıla yakın sürdüren düşman kuvvetleri yöremizdeki Rum ve Ermeni çetelerini de yanlarına alarak halkımıza baskı yapıp katliamlarda bulunmuşlardır. O karanlık günlerde bölgemizi işgalden kurtarmak için büyük zorluklarla mücadele ederek şehit olan insanlarımızı ve gazilerimizi minnet ve şükranla bir kere daha anıyorum" dedi.

Tören halk oyunları ekibinin gösterileri ve ardından  100. Yıl için yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi.

fotogaleri.gif

akcaabat-kutlama-video.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler