10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla gönderilen mesajlar

10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla gönderilen mesajlar

10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınlanan mesajlar

sefik-turkmen-001.jpg10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen bir mesaj yayınladı. Başkan Türkmen mesajında “Kamuoyuna  haber  ve bilgi akışını sağlamak amacıyla günün her anında görevini bıkmadan, yılmadan, gece, gündüz  demeden, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisin de hangi şartlarda olursa olsun başarıyla yerine getirmeye çalışan tüm gazetecilerimizin  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü“nü en ulvi duygularımla kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.

 

mirac-cinar-001-002.jpgMHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar’ın mesajı “Bölgemizin sorunlarının aktırılmasında ve bu sorunlara çözüm bulunması noktasında basın mensuplarının etkisi ve katkısı inkâr edilemez bir gerçektir. Yansız ve ilkeli habercilik anlayışı ve milli duyarlılık bilinciyle ülke ve dünya gerçeklerinin objektif bir şekilde yansıtılması, ülkemizin ve bölgemizin büyümesine, gelişmesine katkı yapacaktır. En doğru haberi en hızlı bir şekilde halka ulaştırmak için fedakârca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak ve onlara gereken desteği vermek hepimizin ortak görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle mesleğini gece gündüz demeden zor şartlar altında icra eden kıymetli basın mensubu arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor çalışmalarında başarılar diliyoruz”

 

mustafa-nadir.jpg

CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir : 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu kaydetti.

NADİR : Basının ülkemizin demokratik gelişimine katkıları büyüktür. Türk basını ülkemizin çağdaşlaşma sürecinde önemli görevler üstlenmiş ve üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiştir. Tüm bu gelişmelerin yanında yerel basınımız, ilimizdeki gelişmeleri kamuoyuna aktararak halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımıza köprü görevi görmenin yanı sıra ilçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır.

Bundan sonraki günlerin gazeteciler açısından sansürün olmadığı, haberlerin sansürlenmediği, gazetecilerin yaptıkları haberlerden dolayı ceza yatmadığı, kısacası gazetecilerin sadece gerçekleri yansıtabildikleri bir Türkiye diliyorum. Biz CHP olarak her zaman gazeteci ve basın mensubu arkadaşlarımızın daha rahat çalışmaları açısından elimizden geleni yapacağız" dedi.

 

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Bülent Alp’in  mesajı

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Bülent Alp, Gazetecilerin Düşünce ve İfade Özgürlüğü Nedeniyle En Çok Çile Çeken Kişiler Olduğunu belirtti.  Gazetecilerin, evrensel ve demokratik değerlerin kitlelere ulaştırılmasında önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirten Alp, "Görevlerini yerine getirirken de yerelden evrensele kadar yaşadıkları zorlukları tüm meslektaşlarımızca bilinmektedir. Düşünce ve ifade özgürlüğü nedeniyle en çok çile çekenler gazetecilerdir" dedi.

       Alp “Çağın en dinamik mesleklerinden biri olan ve zamanla yarışan basının, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi olduğunu dile getiren Başkan Alp, gazetecilik mesleğinin, özellikle fedakârlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu ifade ederek şu görüşlere yer verdi: "Tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür ediyorum Herkesi daha çok gazete, daha çok dergi okumaya, okurken de edinilen bilgiler kadar o bilgilerin bize nasıl ulaştığını bir kez düşünmeye davet ediyoruz. Cumhuriyet'in ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru ve temel taşlarından biri olan, özellikle yerel basına emek veren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü yürekten kutlar, basınımızın temel taşı olan fikir işçisi gazeteci arkadaşlarımıza, başarı ve esenlikler dilerim” şeklinde açıklama yaptı.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya  Öztürk.

ahmet-ziya-ozturk.20121024164024.20130110213308.jpgDemokrasinin güçlenmesine katkı sağlayan, sorunları gündeme taşıyarak kamu görevlilerine çalışmalarında destek veren, bilgi ve haber akışını doğru ve zamanında sağlayarak toplumun bilgilenmesi ve bilinçlenmesinde önemli bir görevi yerine getiren basınımız, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir.    “Günün her saatinde haber peşinde koşan, zor şartlar altında çalışıp, sorumluluk duygusu içinde toplumu aydınlatan, halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getiren,  sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri ve beklentileri gündeme taşıyarak katkı sağlayan değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Başta Akçaabatımızın güzide basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarımıza görevlerinde Başarılar diliyorum.

yasar-sivrikaya-001.jpgAkçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yaşar Sivrikaya, gazeteciliğin onurlu bir meslek olduğunu ifade ederek, tüm gazetecilerin özel gününü kutladı.

10 Ocak gazeteciler günü nedeniyle bir açıklama yapan Esnaf Odası Başkanı Sivrikaya, bu meslekte çalışanların zor şartlar altında, fedakar bir şekilde çalıştığını belirtti.

Basının demokrasinin vazgeçilmezleri arasında olduğunu ve çalışanlarında fedakar bir şekilde görevini yürütmeye gayret gösterdiğini dile getiren Başkan Sivrikaya, “Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın kuruluşları ve çalışanları, kişilerin, esnaf ve sanatkarımızın her türlü sorunlarını dile getirmelerine ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini duyurmalarına imkan tanıyarak bir taraftan haberleşme özgürlüğünü sağlarken bir taraftan da kamuoyu oluşturulmasında ve sorunların giderilmesi noktasında yardımcı olmaktadırlar. Meslek ahlak ve ilkelerine bağlı kalarak halkımızı, doğru, zamanında ve etkin bir biçimde bilgilendirmek, gelişmelerden haberdar etmek gazetecilerin üstlendiği toplumsal bir görevdir. Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, tarafsız bir anlayışla kısıtlı imkanlara rağmen görevini yerine getiren gazeteciler ve basın kuruluşlarının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren yazılı, görsel ve işitsel medya çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Akçaabat  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (AESKKOP) İsmail Bulut 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

ismail-bulut.jpg

İsmail Bulut yaptığı açıklamada , “Toplumu önemli konularda aydınlatarak kamuoyu oluşturan, meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren, tarafsız haber yapan ve meslek ahlak ilkelerine bağlı hareket eden, Akçaabat'ın sorunlarını ve gelişmelerini özgürce halkımıza yansıtan değerli basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü gönülden kutluyorum” dedi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler