1 Lira Olsa Haktır

1 Lira Olsa Haktır

Su faturalarında ücretlendirmede TİSKİ’nin Aralık ayında kullanılan suyun faturalandırılmasında 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi gereken ücret tarifesine göre faturaları yazdığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “1 Lirada olsa haktır

Trabzon’da Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, su ücretlerine yapılan zam bu ayın 1 Ocak tarihi itibariyle uygulanmaya başladı. Ancak burada dikkat çeken nokta TİSKİ Tarafından yapılan ücretlendirmede Aralık ayında kullanılan suya zammın uygulanması oldu.   Bu durum Büyükşehir Belediye Meclisi CHP’li üye Cahit Erdem’in sorusuyla gündeme geldi. Erdem, Aralık ayında kullanılan suya 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girmesi gereken ücret tarifesiyle, fiyatlandırma yapıldığını kaydetti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu durumu TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, olayı doğrulayarak, “1 Aralıkta okumuş olduğumuz bir sayacı 1 Ocak'ta okuyoruz. Bu en çok 2 Ocak olabilir. Çünkü tatil günlerinde sayaç okuma işlemi devam ediyor. Buna bakıldığında Trabzon'un tamamında abonelerimizin endekslerinin okunma durumuna göre 30'a bölündüğünü görüyoruz. Bunun teknik açıdan ayrılması çok zor. 1 Ocak'ta okuduğunuza 1 gün veya 2 Ocak'ta okuduğunuza 2 günlük tarife farkı, 14 Ocak'ta okuduğumuzda 14 günlük tarife farkı uygulamaya gerektiriyor. Bu tamamen yeni bir bilgisayar programı yeni bir işlem gerektiriyor. Geçen yıllarda da hem büyükşehir hem de il belediyesi olduğunda bu şekilde uygulandı. Biz hukuki olarak bunu değerlendireceğiz” diye konuştu.  Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, “Teknik olarak öyle olsa da parası neyse de yeni bir yazılım gerektiriyorsa da bunu yapmanızı rica ediyorum. Bu 1 lira olsa da 1 lira haktır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler