1 Altın 1 Bronz Kazandı

1 Altın 1 Bronz Kazandı

57 İl’den 380 sporcunun katılımı ile Bayburt’ta düzenlenen Türkiye Gençler Ferdi Boks Şampiyonas final karşılaşmalarıyla sona erdi.

 

Şampiyonada Akçaabatlı şampiyon ve milli olmuş boksörlerimizden Hasan Ali Şengün 75 kg’da 45 sporcu arasından Türkiye Şampiyonluğuna ulaşırken, bir başka sporcumuz Osman Tolip ise 64 sporcu arasında Türkiye 3.lüğü elde ederek güzel bir başarıya imza attılar.

 

Konu İle ilgili açıklama yapan Boks Milli Takım Antrenörü Mehmet Değermenci, “Türkiye Boks Federasyonunun 2011 yılı faaliyet programı içerisinde yer alan şampiyonada sporcularım iyi bir performans sergileyerek 1 altın ve 1 bronz madalya kazanarak küçümsenemeyecek bir başarı elde ettiler. Hedeflerinin 2 altın madalya kazanmak olduğunu ancak Yarı final müsabakasından 64kg sporcum Osman Tolip karşılaştığı Kocaeli’li rakibi ile kıran kırana geçen müsabakanın son raunt’ta rakibine 5-2 sayı ile mağlup ayrılarak bronz madalyada kaldığını söyledi.

 

Sporcularının elde ettikleri bu başarıdan dolayı Genç Milli Takıma gitme hakkı elde ettiklerini belirten Değermenci, Haziran ayı içerisinde düzenlenecek olan Gençler Avrupa Boks Şampiyonasında ülkemizi temsil edebilmek için Milli Takım kamplarında ter dökecekler.” dedi.

hasan-ali2.jpg 

Değirmenci ayrıca kendilerine maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen sporsever Belediye Başkanımız Sn. Şefik Türkmen’e teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor